Els peus han de poder sentir

Els peus són la part del cos que ens manté en contacte amb el terra, aquella part del cos que permet desplaçar-nos, la que ens manté drets i suporta tot el pes del nostre cos. Això fa que moltes de les nostres lesions, molèsties o tensions, vinguin provocades per com fem servir els peus.

El nostre peu està pensat per funcionar sense cap mena de calçat. De fet, hem caminat molts més anys descalços que calçats. Les primeres referències de calçat daten del 10.000 a.C. Evidentment, la invenció del calçat ha millorat certs aspectes de la nostra vida, la protecció en terrenys abruptes, escalfor i amortiguació. Amb el temps però, han anat apareixent calçats cada vegada amb més amortiguació, dissenys que estrenyen el peu i li modifiquen la forma, amb la qual cosa aquest peu ha anat perdent la seva sensibilitat i les estructures que el formen han perdut la seva capacitat elàstica, de subjecció i, per tant, de capacitat de treball. De fet, l'augment de lesions de turmell, fascitis plantar, tendinitis, lesions i problemes de genolls, mals d'esquena, d'espatlla i de cervicals, està molt lligada al fet de tenir un peu sa o no.

Necessitem tornar a aprendre a caminar, necessitem descalçar-nos més sovint; a la platja, a casa, a un prat... necessitem que el nostre peu torni a sentir. Igual que exercitem la musculatura general del cos com les cames, els abdominals o els braços, cal realitzar un treball específic pels peus, i aquest treball comença per descalçar-nos.

#Entrenament

Posts destacats
Posts recents