Utilitzar gel en una lesió ens beneficia?

Qui és que alguna vegada no ha usat gel després de patir un esquinç, un cop o un trencament?

Els beneficis de posar-se gel són evidents i en un primer moment sembla el més adequat, però a llarg termini l'ús de gel pot ser perjudicial.

Com actua el gel davant una lesió?

  • Inflamació de la zona afectada. El procés natural augmenta l'enviament de sang a la zona perquè el cos vol que hi arribin cèl·lules que regenerin aquesta el més aviat possible. En aplicar gel, es disminueix la inflamació i, per tant, retardem l'enviament de sang.

  • Dolor. El fet de tenir dolor a un punt concret ens alerta de que hi ha alguna cosa que no funciona i que, per tant, cal vigilar. Si apliquem gel, aquest afecta negativament als nervis, i si l'aplicació dura gaire hi pot causar lesions permanents. Evidentment, en aplicar gel, el dolor disminueix perquè insensibilitzem la zona.

  • El gel també evita la hipòxia secundària, la mort de teixit degut al trancament de vasos sanguinis. Com hem explicat, el cos davant una lesio envia cèl·lules a carregar-se part del teixit semilesionat per així poder recuperar millor les parts més afectades. D'aquesta manera, el propi cos fa una neteja a la zona de la lesió per a poder-la regenerar de nou. Amb l'aplicació del gel aquest procés no pot seguir el seu curs natural.

Queda clar que el gel ens beneficia, però també genera una sèrie de problemes que a la llarga poden provocar que la lesió esdevingui crònica degut a una mala recuperació i ens mig recuperem, però en poc temps ens tornem a lesionar. La gran majoria de gent que avui dia té un esquinç, en poc temps en té un altre. Això pot ser degut, en part, a l'aplicació de gel, a un excés d'immobilització i/o a una mala recuperació.

Foto: India Future Society

#Entrenament

Posts destacats
Posts recents