Motivació i pensament positiu


La majoria tenim una idea més o menys clara del que és la motivació i pràcticament tots som conscients que quan hi ha motivació les coses solen sortir millor. Com a definició estàndard, anomenem motivació els factors o determinants interns que ens inciten a l’acció. Interns, és a dir, que depenen d’un mateix i no cal que estiguem pendents de factors externs, ambientals o temporals per dir-nos “Ara sí, som-hi!”. Per tant, donat que la motivació és interna, i com a persones actives que som, tenim molt a fer-hi i a dir-hi, ja sigui per augmentar-la o per mantenir-la.


Del que potser no som tan conscients (o almenys no recordem a l’hora de la pràctica), és que la motivació va acompanyada del pensament positiu. L’estat de la nostra ment determina com ens sentim en cada moment. Si tenim pensaments positius, ens sentim bé, i si tenim pensaments negatius, ens sentim malament. Així de simple. El nostre estat d’ànim no depèn del que ens passa, sinó del que pensem sobre el que ens passa. No es tracta del que mires, sinó del que veus. Tot depèn de quina cara de la moneda mirem o de si veiem el got mig ple o mig buit. Tenim la tendència a examinar i valorar tan sols allò que no tenim o ens falta: no sóc prou ràpid/a, no tinc prou flexibilitat, em falta força.... Però ens oblidem de mirar l’altra cara de la moneda, valorar el que sí tenim i aprofitar-ho per assolir el nostre objectiu. Simplement para’t i pregunta’t: Què és el que sí tinc?


RES no és una resposta real ja que tots, pel simple fet de ser persones, tenim qualitats positives a les quals ens podem aferrar.


#Entrenament

Posts destacats
Posts recents