És saludable córrer?


Estem en un moment en el qual córrer, el running i els runners estan de moda, i sobretot estan de moda les llargues distàncies. Per tant, és interessant analitzar detingudament si córrer, que des de sempre ha estat considerat quelcom saludable, és realment saludable.


La resposta correcta és: depèn. Depèn de diferents aspectes:


  • Composició corporal, estructura anatòmica i fisiologia de la persona - El pes ens condiciona molt, ja que si pesem més, les nostres articulacions patiran més. La forma de les nostres cames, el tipus de peu...també ens acaben condicionant. Per tant, ens hem de conèixer i treballar per estar ben preparats.


  • Tècnica - Sabem córrer? Ens han ensenyat a córrer? La gran majoria de gent no corre correctament, i això pot acabar generant lesions. El fet de recolzar el peu malament pot acabar comportant problemes a nivell de genoll, malucs i esquena. Una bona tècnica afavorirà la nostra salut i la nostra progressió en el running.


  • La preparació física - Una bona preparació és fonamental per poder córrer sense problemes, i aquesta preparació ha de ser global. No podem preparar-nos per còrrer tan sols corrent. Una preparació física ben feta ens ajudarà a millorar i a protegir les estrucutres corporals que pateixen més quan correm.


  • Distàncies i terreny - Les llargues distàncies no són gens saludables, doncs hi ha un desgast articular important. A més, durant aquestes els tendons i lligaments s’acaben inflamant. Molta gent es prèn ibuprofens per alleujar aquesta inflamació, i amb això exigim al nostre fetge que treballi més del necessari. Després de córrer una marató o una ultramarató, el cos necessita molt temps per acabar-se de recuperar completament. El problema és que avui dia hi ha gent que corre 6 o 7 ultres a l’any, i això no és saludable.


  • Evidentment hi ha altres factors importants així com la hidràtació, l’alimentació, córrer per dins ciutat o per la muntanya...i com més en puguem controlar millor.


En definitiva, córrer pot ser un hàbit molt saludable, però cal tenir en compte una sèrie d’aspectes que podrien comprometre la nostra salut a mitjà termini. Si vols córrer tant per estar en forma com per competir, contacta amb un professional.

#Entrenament

Posts destacats
Posts recents