La Filosofia de ser actiu

Amb aquesta primera entrada del blog, iniciem el que pretén ser un espai informatiu on setmanalment es publicaran temes relacionats amb l'entrenament, l'activitat física, l'esport i la salut. Aquest espai informatiu es complementa amb el blog de nutrició de C-Actiu.


Aquests espais tenen la funció de resoldre dubtes que tingueu o us puguin sorgir. Així doncs, us convidem a preguntar-nos sobre diferents temes.


Una bona manera de començar les coses sempre és pel principi. Per tant, avui explicarem què és C-Actiu, les nostres intencions i els fonaments d'aquest concepte.C-Actiu no és ni vol ser cap nou mètode d'entrenament, és una idea i una manera de ser: fer activitat física i viure d'una forma més saludable. Fent-ho molt senzill, podem dir que es tracta de moure's. Al llarg dels anys, s'han creat molts mètodes d'entrenament que presumien de ser la solució i la millor opció per a tothom, i any rere any en van sortint de nous cada un amb la seva peculiaritat i amb els seus punts forts i els seus punts febles.El que tots tenen en comú, i que fa que després de fer l'exercici pertinent ens sentim millor, és el moviment i la contracció muscular implícita en aquest. Actualment, la nostra societat tendeix al sedentarisme, i és ben conegut que aquest fet està directament relacionat amb la salut. D'acord amb un comunicat de la O.M.S (Organització Mundial de la Salut) a febrer del 2014, els nivells d'inactivitat física han augmentat a tot el món. Aproximadament un 31% dels adults majors de 15 anys, no són suficientment actius (28% homes i 34% les dones). Efectivament, aquesta inactivitat va associada a la vida laboral, amb unes feines cada vegada més sedentàries i uns horaris que dificulten el temps lliure. A més cal sumar-hi els mètodes passius de transport així com el cotxe, el bus, la moto, el metro, el segway, l'ascensor i les escales mecàniques. Així doncs, queda clar que avui dia una persona pot viure pràcticament sense haver-se de moure. Amb tot això, us deixem algunes dades interessants extretes de la OMS i que reflecteixen el problema de la inactivitat física o de no ser actiu físicament:


  • La inactivitat física ocupa el quart lloc entre els principals factors de risc de mortalitat a nivell mundial.

  • Aproximadament 3,2 milions de persones moren cada any degut a la inactivitat física.


Així doncs, com ja hem comentat, la idea de C-Actiu, és la de moure el cos i recuperar aquesta inactivitat física del nostra dia a dia. També hem dit que no és cap mètode d'entrenament específic, sinó que està inspirat en les necessitats funcionals del nostre cos i podríem dir que té els seus fonaments en el Bootcamp (els exercicis d'alta intensitat de l'exèrcit americà), però tenint en compte altres conceptes i mètodes d'entrenament per aconseguir una activitat intensa, dinàmica i propera a l'entorn i a les persones.

Resumint, podríem definir C-Actiu com una manera de mantenir-se saludable i actiu en tots els aspectes de la vida, una manera de moure's i sentir-se viu.

Les paraules que segueixen al nom de C-Actiu, i que caracteritzen aquesta idea són ENTRENAMENT FUNCIONAL, i AIRE LLIURE. Dos conceptes claus que explicarem i analitzarem en les properes entrades del blog.

Ser actiu només depèn de tu!Dades extretes de http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs385/es/
#Entrenament

Posts destacats
Posts recents